Astăzi, 16 noiembrie 2018, a demarat instruirea primului grup de tineri în cadrul proiectului transfrontalier “Joint Opportunities in Business for Youth (JOBs4YOUTH)”

Astăzi, 16 noiembrie 2018, a demarat instruirea primului grup de tineri în cadrul proiectului transfrontalier “Joint Opportunities in Business for Youth (JOBs4YOUTH)”, implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) în parteneriat cu Organizația Publică de tineret “Noua Generație a Europei” din Ucraina. 

Cursurile de formare antreprenorială se vor desfășura în trei grupe a câte 20 de tineri: 3 zile în Moldova și 2 zile în Ucraina. Pe parcursul celor 5 zile de formare a competențelor antreprenoriale, tinerii vor fi ghidați în realizarea unui plan de afaceri sustenabil, vor beneficia de instruire și mentorat. La finele cursurilor, tinerii vor participa la Concursul planurilor de afaceri.
Petru Gurgurov, director general interimar al ODIMM a salutat interesul generației tinere pentru domeniul afacerilor și a evidențiat sprijinul oferit de ODIMM pe parcursul ales de ei. “ Tinerii sunt activi, entuziaști și au multe idei de afaceri, iar instruirea și mentoratul sunt factori esențiali la această etapă. Ne bucurăm să oferim tinerilor tot mai multe programe și proiecte prin care îi sprijinim să lanseze și dezvolte o afacere de succes. Proiectul ”Oportunități comune în afaceri pentru tineri” oferă acestora șansa de a se instrui și totodată de a cunoaște noi potențiali parteneri de afaceri din Ucraina”, a afirmat Petru Gurgurov.
Vladimir Pavel, Director al consiliului administrativ Organizația de tineret ”Noua Generație Europeană” din Ismail, Ucraina, a menționat că se bucură să ofere tinerilor din regiunea sa o nouă oportunitate. “Proiectul ”Oportunități comune în afaceri pentru tineri” este o provocare pentru tineri să inițieze și să lanseze afaceri de succes”, a evidențiat Vladimir Pavel.
Proiectul își propune să susțină 60 de tineri cu vârste cuprinse între 18-35 ani, din Republica Moldova și Ucraina (Cernăuți, Odesa și Vinița), în inițierea unor afaceri inovatoare, cu impact puternic transfrontalier social și economic. Totodată, tinerii vor fi încurajați să participe la Seed Forum-uri și vor beneficia de asistență și consultare on-line privind scrierea unui plan de afaceri.
Proiectul este finanțat de către Uniunea Europeană în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Moldova-Ucraina și implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) în parteneriat cu Organizația Publică de tineret “Noua Generație a Europei” din Ucraina.

Sursa:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *